Doza Pick-Up Ortofon Tango

  • Doza Pick-Up Ortofon Tango
  • Doza Pick-Up Ortofon Tango
Echipa AVmall incearca sa mentina acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Cu toate acestea, in anumite cazuri, pot aparea mici inadvertente pentru a caror semnalare va suntem recunoscatori. Ne poti contacta oricand pentru a clarifica eventuale nelamuriri. Nu uita sa mentionezi in corespondenta ta numele exact al produsul. Fotografia produsului Doza Pick-Up Ortofon Tango are caracter informativ si poate sa difere de produsul real sau sa contina accesorii neincluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice pot contine erori de operare si pot fi schimbate fara instiintare prealabila de catre producator, neconstituind obligativitate contractuala.

Disponibilitate: Acest produs nu se mai fabrica, nu mai este disponibil in stoc.

Ai gasit mai ieftin? Suna pentru cea mai buna oferta!

Oferta personalizata si reducere pentru 2 sau mai multe produse. Suna acum si afla!

Livrarea este gratuita in Bucuresti si provincie (daca comanda depaseste 500 ron), timpul de livrare este de 24-48 de ore, in cazul in care s-a facut confirmarea livrarii de catre AVmall.

Ortofon Dance Series - superior sound of Ortofon Moving Coil cartridges

Many have asked the question: why is the sound of a moving coil cartridge so superior to that of a traditional magnetic? The answer in one word is linearity. The patented Ortofon low-impedance, low-output design is inherently linear over the entire audible range. This coupled with unequalled tracking ability and unique diamond profiles combines to deliver a sound previously deemed unattainable.

The MC Tango, MC Samba and MC Salsa are a direct result of our endeavours.

The MC Tango is the Dance series entry level cartridge with a very high performance ratio. MC Tango features an elliptical diamond and the output is 0.5 mV.

The MC Samba and MC Salsa have a tiny, nude Elliptical or Fine Line diamond, mounted on a very light and rigid cantilever. This results in a low equivalent stylus tip mass and cantilever compliance on 14 and 15 µm/mN, which means that the MC Samba and MC Salsa give excellent results with virtually any tone arm.

The armature has been designed as a tiny lightweight cross, and the coils are mounted at exactly 90 degree to each other (just like the walls of the record groove), which improves the channel separation. The magnet and improved damping system has allowed its natural pivotal point to be placed immediately behind the armature, this is giving an extremely precise moving system. Besides, we have increased the output voltage of the Samba to 0.3 mV and the MC Salsa to 0.38 mV.

Perfect for a wide variety of turntables and tonearms, the MC Tango provides a remarkable price-to-performance ratio.

Its 0.5mV output is perfect for a wide range of moving coil transformers and active preamplifiers, inbuilt or standalone.


Nota: Acest produs nu vine insotit de alte accesorii, in cutie se afla doar doza care include acul mentionat in descriere! Doza este o piese de schimb (spare parts) si este un produs consumabil.
Dozele de pick-up se pot returna doar daca nu au fost montate (sigiliul trebuie sa fie intact)!

Specificatii Doza Pick-Up Ortofon Tango

Specificatii Output voltage at 1000 Hz, 5cm/sec. - 0,5 mV
Channel balance at 1 kHz - < 1,5 dB
Channel separation at 1 kHz - > 23 dB
Channel separation at 15 kHz - > 15 dB
Frequency range at - 3dB - 20-25.000 Hz
Tracking ability at 315Hz at recommended tracking force - > 65 µm
Compliance, dynamic, lateral - 12 µm/mN
Stylus type - Elliptical
Stylus tip radius - r/R 8/18 µm

Tracking force range - 2,3-2,7 g (23-27 mN)
Tracking force, recommended - 2,5 g (25 mN)
Tracking angle - 20°
Internal impedance, DC resistance - 10 Ohm
Recommended load impedance - > 20 Ohm
Cartridge body material - Noryl
Cartridge colour - Blue transparant
Cartridge weight - 4,1 g
Pentru Boxe:

- Pentru performante optime este necesara pozitionarea boxelor la o distanta de minim 30-40cm de peretele din spate pentru boxele cu bass-reflex in spate, pentru cele cu bass-reflex in fata, recomandam pozitionarea la o distanta de 10-20cm fata de peretele din spate.

- Boxele vor ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa minim 50 de ore (ideal 100 ore) de functionare la volum mediu. In aceasta perioada de timp, de “rodaj a boxelor”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, bass-ul nu va fi inca controlat, inaltele rigide iar vocile usor retinute, pe masura ce boxele vor functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate. Exista boxe care necesita un „rodaj” mai amplu de minim 300 de ore mai ales in cazul celor care au difuzoare de kevlar, carbon sau alte materiale de acest tip. Boxele care se „rodeaza” cel mai repede sunt cele care au difuzoare de celuloza.

Pentru Amplificatoare, DAC-uri, Preamplificatoare, Receiver Stereo & Home Cinema, Surse digitale audio-video:

- Pentru performante optime este necesar „rodarea” echipamentului, In functie de complexitatea componentelor din aparatul dumneavoastra acesta poate dura intre 30-200 ore.

- Rodajul se face la volum minim, fiind astfel suficient faptul ca acesta este alimentat corect conform manualului de utilizare la 220-230 Volti si trece semnal audio sau video dupa caz prin el.

- Echipamentul supus „rodajului” va ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa perioada mai sus mentionata. In aceasta perioada de timp, de “rodaj”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, bass-ul nu va fi inca controlat, inaltele rigide iar vocile usor retinute, pe masura ce echipamentul va functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate.

Pentru cabluri:

- Pentru performante optime este necesara „rodarea” cablurilor, In functie de complexitatea conductorului folosit, cat si geometriei acestuia, „rodajul” poate dura intre 30-100 ore.

- Rodajul se face la volum minim, fiind astfel suficient faptul ca va trece semnal audio sau video dupa caz prin el.

- Cablul supus „rodajului” va ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa perioada mai sus mentionata. In aceasta perioada de timp, de “rodaj”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, pe masura ce cablul va functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate.

Pentru detalii privind aceste aspecte de rodaj si nu numai, va rugam sa ne consultati!

Ortofon - 100 ani de traditie daneza

Ortofon este liderul mondial in productia de ace si doze pentru pickup-uri, iar cifrele sunt in favoarea acestei afirmatii: compania implineste in 2018 o suta de ani de la infiintare, iar dozele Ortofon sunt compatibile cu peste 90% dintre pickup-urile existente pe piata.

Compania daneza are o istorie indelungata si o mostenire generoasa, perpetuate prin investitii continue in dezvoltarea de tehnologii si produse, filozofia de lucru fiind credinta ca si un produs traditional poate beneficia foarte mult de noile tehnologii si de competentele industriale.

Povestea a inceput in anul 1918, atunci cand doi ingineri danezi, Axel Petersen (1887-1971) si Arnold Poulsen (1889-1952), au pus bazele organizatiei Electrical Phono Film Company, inconjurandu-se de cativa specialisti extrem de competenti, scopul lor fiind acela de a explora posibilitatile inregistrarilor de inalta calitate si realizarea unuia dintre primele sisteme de sunet sincronizat tehnologic cu imaginea. Dupa succesul inregistrat in 1923 cu primului film cu „sunet real”, compania a devenit cunoscuta la nivel mondial, stabilind noi standarde de sonorizare in cinematografie. In perioada urmatoare (1938-1944), in laboratorul acestor inventatori sunt dezvoltate noi produse, precum microfoane, compresoare dinamice, oscilografe, instrumente optice si multe alte echipamente si accesorii.

 Pionieratul in lumea sunetului este marcat, de asemenea, si de inventarea primului cap de imprimare mono pentru industria gramofoanelor (1946), apoi a primei doze moving coil, in 1948, modelul Mono-A. In 1951, denumirea de Ortofon apare oficial si desemneaza ramura companiei dedicata sunetului (numele deriva din cuvintele grecesti ”orto” = corect si ”fon” = sunet). Traditia inovatiilor continua sub aceasta titulatura, danezii dezvoltand celebrele brate de pick-up (A212, in 1953), primele capete stereo de inregistrare a vinilurilor (1957, in perioada tranzitiei de la mono la stereo), iar la sfarsitul anilor ’50, legendara doza SPU (Stereo Pick Up), urmand multe alte noi produse (amplificatoare stereo, transformatoare, doze magnetice etc).

In 1981, Ortofon a prezentat lumii Hi-Fi primele doze magnetice low mass, celebrele LM10 si LM15, care avreau o greutate neta de doar 2,5 grame. De atunci incoace, Ortofon si industria audio de inalta fidelitate, in special in materie de surse analoge, au devenit inseparabile.

In cei 100 de ani de istorie, numele Ortofon a devenit sinonim cu excelenta in materie de sunet, iar audiofilii moderni nu concep o industrie fara acest nume. Astfel, Ortofon nu e doar deschizatorul de drumuri consecvent, ci continua sa impuna standarde tot mai inalte in industria audio. 

Nu sunt recenzii pentru Doza Pick-Up Ortofon Tango. Fii primul care scrie una!


Spune-ti parerea

Trebuie sa fii autentificat pentru a comenta!

Produse similare