Difuzor MarkAudio Alpair-12P

  • Difuzor MarkAudio Alpair-12P
  • Difuzor MarkAudio Alpair-12P
Echipa AVmall incearca sa mentina acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Cu toate acestea, in anumite cazuri, pot aparea mici inadvertente pentru a caror semnalare va suntem recunoscatori. Ne poti contacta oricand pentru a clarifica eventuale nelamuriri. Nu uita sa mentionezi in corespondenta ta numele exact al produsul. Fotografia produsului Difuzor MarkAudio Alpair-12P are caracter informativ si poate sa difere de produsul real sau sa contina accesorii neincluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice pot contine erori de operare si pot fi schimbate fara instiintare prealabila de catre producator, neconstituind obligativitate contractuala.
815,00 RON / Bucata

Acest produs se aduce la comanda in termen 3-6 zile. Va rugam sa ne contactati pentru detalii.

Disponibilitate: La comanda

Ai gasit mai ieftin? Suna pentru cea mai buna oferta!

Oferta personalizata si reducere pentru 2 sau mai multe produse. Suna acum si afla!

Cantitate:
+
De la: 135.83 lei / luna
Livrarea este gratuita in Bucuresti si provincie (daca comanda depaseste 500 ron), timpul de livrare este de 24-48 de ore, in cazul in care s-a facut confirmarea livrarii de catre AVmall.

The Alpair 12P is the largest full-range driver produced by Markaudio. This driver is a development unit following on from the original metal coned Alpair 12 produced in 2009/2010. Several major design changes make this Alpair radically different from the original in terms of its operation and performance.

Highlights

  • Custom paper cone
  • Synthetic rubber surround
  • Special voice coil and spider
  • Power train suspension structure

Product Details

MarkAudio Alpair-12P 8 Paper Cone Full Range

The Alpair 12P is the largest full-range driver produced by Markaudio. This driver is a development unit following on from the original metal coned Alpair 12 produced in 2009/2010. Several major design changes make this Alpair radically different from the original in terms of its operation and performance.

Markaudio Alpair series drivers are completely custom designed and built. All components (apart from the magnet) are individually designed and engineered with their own tooling and mould making sets. Alpair drivers are made by highly skilled engineers; they are not “mass produced”.

The change to a custom paper cone with a shallower profile reduces mass and increases dispersion performance. The new cone is only 21-mm deep compared to the metal unit at 26- mm. The 12P employs a new custom CCAW coil with an aluminum/paper wrap, vented, low mass thin-walled body. The spider is particularly special. Designed by Matsubara San, it employs a new long throw profile set together with a ribbed body to maintain linearity. The front suspension remains the same as the previous model; designed by Lu Yi Ping, its ultra-thin wall doesn't support the cone. In terms of mechanical load performance, the 12P remains a single semi-free to air driver, possibly a unique design in its class (see description and picture below).

The 12P remains pure to designer Mark Fenlon's current criterion which is to make purist, single cone drivers that are full-range capable without the use of phase plugs, co-axial center tweeters or whizzers. The 12P is 92dB efficient (1w/m2), operating to 22-kHz (-3dB) and having a resonance frequency of 42Hz (+/- 2Hz). The 12Pʼs power-train (cone, cap, coil and suspensions) is mechanically efficient and linear, requiring only modest powered amps to make it perform well. This driver is aimed strictly at the “audiophile” end of the market. Its cone is highly-resonance sensitive so clean low-distortion amplification and source components are advised.

For those listeners who value absolute detail, dynamics and clarity, the Alpair 12P is an excellent candidate. I'd like to thank all those who assisted in the design and development process, especially existing Markaudio driver users, whose feedback was instrumental in the 12Pʼs final incarnation.

Important: Conținutul acestei descrieri de produs a fost tradus automat și poate conține erori atât de vocabular, cât și de sintaxă și gramatică.

Specificatii Difuzor MarkAudio Alpair-12P

Specificatii PRODUCT SPECIFICATIONS

Nominal Diameter

8

Power Handling (RMS)

30 Watts

Power Handling (max)

- Watts

Impedance

8 ohms

Frequency Response

- to - Hz

Sensitivity

89.3 dB 2.83V/1m

Voice Coil Diameter

-



THIELE-SMALL PARAMETERS

Resonant Frequency (Fs)

46 Hz

DC Resistance (Re)

7 ohms

Mechanical Q (Qms)

1.45

Electromagnetic Q (Qes)

0.42

Total Q (Qts)

0.32

Compliance Equivalent Volume (Vas)

0.8 ft.³

Mechanical Compliance of Suspension (Cms)

0.75 mm/N

BL Product (BL)

8.75 Tm

Diaphragm Mass Inc. Airload (Mms)

15.8g

Maximum Linear Excursion (Xmax)

9 mm

Surface Area of Cone (Sd)

143.14 cm²



MOUNTING INFORMATION

Overall Outside Diameter

-

Baffle Cutout Diameter

-

Depth

-

# Mounting Holes

-
Tip Echipament Full Range
Diametru 8.0 inch / 20.0 cm
Impedanta 8 ohmi
Pentru Boxe:

- Pentru performante optime este necesara pozitionarea boxelor la o distanta de minim 30-40cm de peretele din spate pentru boxele cu bass-reflex in spate, pentru cele cu bass-reflex in fata, recomandam pozitionarea la o distanta de 10-20cm fata de peretele din spate.

- Boxele vor ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa minim 50 de ore (ideal 100 ore) de functionare la volum mediu. In aceasta perioada de timp, de “rodaj a boxelor”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, bass-ul nu va fi inca controlat, inaltele rigide iar vocile usor retinute, pe masura ce boxele vor functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate. Exista boxe care necesita un „rodaj” mai amplu de minim 300 de ore mai ales in cazul celor care au difuzoare de kevlar, carbon sau alte materiale de acest tip. Boxele care se „rodeaza” cel mai repede sunt cele care au difuzoare de celuloza.

Pentru Amplificatoare, DAC-uri, Preamplificatoare, Receiver Stereo & Home Cinema, Surse digitale audio-video:

- Pentru performante optime este necesar „rodarea” echipamentului, In functie de complexitatea componentelor din aparatul dumneavoastra acesta poate dura intre 30-200 ore.

- Rodajul se face la volum minim, fiind astfel suficient faptul ca acesta este alimentat corect conform manualului de utilizare la 220-230 Volti si trece semnal audio sau video dupa caz prin el.

- Echipamentul supus „rodajului” va ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa perioada mai sus mentionata. In aceasta perioada de timp, de “rodaj”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, bass-ul nu va fi inca controlat, inaltele rigide iar vocile usor retinute, pe masura ce echipamentul va functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate.

Pentru cabluri:

- Pentru performante optime este necesara „rodarea” cablurilor, In functie de complexitatea conductorului folosit, cat si geometriei acestuia, „rodajul” poate dura intre 30-100 ore.

- Rodajul se face la volum minim, fiind astfel suficient faptul ca va trece semnal audio sau video dupa caz prin el.

- Cablul supus „rodajului” va ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa perioada mai sus mentionata. In aceasta perioada de timp, de “rodaj”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, pe masura ce cablul va functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate.

Pentru detalii privind aceste aspecte de rodaj si nu numai, va rugam sa ne consultati!

MarkAudio

Intr-o epoca in care foarte putini producatori de difuzoare inca mai fac toate componentele in propria fabrica, MarkAudio se afla pe locurile superioare ale clasamentului acestei  minoritati producand cele mai performante difuzoare, cu o reputatie mondiala absoluta.

MarkAudio este o ramura a Markimage Limited, o companie care proiecteaza si fabrica produse HIFI, cu sediul in Hong Kong. Incepand cu anul 2000, Markimage Limited a realizat componente audio si produse finite pentru branduri din industria audio-video din intreaga Europa. Producerea componentelor OEM se situeaza in capatului superior al preferintelor pietei din acest segment, in special pentru articolele realizate la comanda.

Cu peste 11 ani de experienta, MarkAudio a avansat de la furnizarea de componente audio pentru marile brandurile europene, la producerea unei game proprii de difuzoare audio si accesorii pentru pasionatii audiofili. 

Infiintata initial de Mark Fenlon, inginer mecanic de proiectare cu portofoliu impresionant realizat in cei 30 ani de proiectare si fabricare a componentelor audio, compania a crescut pentru a atrage un numar impresionant de specialisti in acustica.

Pentru ca filozofia companiei este una de imbunatatire continua, MarkAudio face toate produsele sale in-house, unde difuzoarele MarkAudio sunt proiectate si realizate de designerul britanic Mark Fenlon, care gestioneaza personal echipa de o inalta calificare, pentru ca fiecare difuzor ce paraseste linia de productie sa fie perfect echilibrat, reproducand sunetul in cel mai fidel mod.

Toate difuzoarele Markaudio exceleaza cu fiecare parametru masurat si functioneaza optim in fiecare incinta in care este amplasat. Orice audiofil va asculta cu eufonie, detaliile sunetului, combinate cu acuitate si control dinamic.

Auditiile realizate cu ajutorul difuzoarelor MarkAudio sunt un lux pentru urechile oricarui cunoscator, pantru ca fiecare componenta care poarta marca MarkAudio atinge cele mai inalte standarde de calitate.

Designul si functiile operationale ale difuzoarelor MarkAudiosunt direct influentate de contributia unor experti audio si a unor designeri mecanici, astfel incat sunetul redat de aceste difuzoare este incredibil, rafinat, perfect echilibrat.

Nu sunt recenzii pentru Difuzor MarkAudio Alpair-12P. Fii primul care scrie una!


Spune-ti parerea

Trebuie sa fii autentificat pentru a comenta!

Produse similare