Difuzor Dayton Audio CX120-8

 • Difuzor Dayton Audio CX120-8
 • Difuzor Dayton Audio CX120-8
Echipa AVmall incearca sa mentina acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Cu toate acestea, in anumite cazuri, pot aparea mici inadvertente pentru a caror semnalare va suntem recunoscatori. Ne poti contacta oricand pentru a clarifica eventuale nelamuriri. Nu uita sa mentionezi in corespondenta ta numele exact al produsul. Fotografia produsului Difuzor Dayton Audio CX120-8 are caracter informativ si poate sa difere de produsul real sau sa contina accesorii neincluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice pot contine erori de operare si pot fi schimbate fara instiintare prealabila de catre producator, neconstituind obligativitate contractuala.
236,00 RON / Bucata

Acest produs se aduce la comanda in termen 3-6 zile. Va rugam sa ne contactati pentru detalii.

Disponibilitate: La comanda

Ai gasit mai ieftin? Suna pentru cea mai buna oferta!

Oferta personalizata si reducere pentru 2 sau mai multe produse. Suna acum si afla!

Cantitate:
+
De la: 39.33 lei / luna
Livrarea este gratuita in Bucuresti si provincie (daca comanda depaseste 500 ron), timpul de livrare este de 24-48 de ore, in cazul in care s-a facut confirmarea livrarii de catre AVmall.

With a natural sounding 3/4 soft dome tweeter concentrically mounted in a long throw poly cone 4 woofer Dayton Audio's CX120-8 will produce extremely smooth response on and off-axis while avoiding the phase and lobing issues associated with standard 2-way designs. This driver is perfect for compact designs, portable speakers, or even custom car audio systems.

Highlights

 • Full-range with accurate bass and extended high frequency response
 • Coaxial mounted 3/4 silk dome tweeter
 • Open cast frame for improved air flow and minimal power compression
 • 4 curvilinear poly cone woofer with rubber half roll surround

Product Details

Dayton Audio CX120-8 4 Coaxial Driver with 3/4 Silk Dome Tweeter 8 Ohm

The Dayton Audio CX120-8 is a full-range coaxial loudspeaker providing high quality sound in a very compact format featuring a 4 curved linear poly cone woofer mated with a 3/4 silk dome tweeter. The poly cone woofer provides a good balance between stiffness, low mass and damping making for a very natural sounding driver with a smooth frequency response. The silk dome tweeter provides detailed and clear high frequencies with minimal distortion. In addition, the optimized tweeter placement and flaring reduces the phase issues with the woofer that is commonplace with even the BIG brand coaxes. Designed for use as a full-range in a small bookshelf speaker, an extended range (i.e. midrange/tweeter) driver in a 3-way system, or even car audio systems.

4 Woofer:

 • 1 voice coil wound on an aluminum former for high power handling
 • Curved linear shaped poly cone provides a good balance between stiffness, low mass and damping making for a natural sounding driver with a smooth frequency response
 • Optimized rubber surround for reduced break up in the midrange band
 • Attractive rigid open cast frame cast frame to minimize reflections, resonances and improve air flow
 • High energy ceramic magnet for greater cone control and improved efficiency

Specifications: • Power handling: 40 watts RMS/80 watts max • VCdia: 1 • Le: 0.62 mH • Impedance: 8 ohms • Re: 6.2 ohms • Frequency response: 90-5,500 Hz • Fs: 87.5 Hz • SPL: 88.5 dB 2.83V/1m • Vas: 0.10 cu. ft. (2.99 liters) • Qms: 2.89 • Qes: 0.57 • Qts: 0.48 • Xmax: 3.0 mm • Dimensions: Overall diameter: 4-3/4, Cutout diameter: 3-7/8, Depth: 2.

3/4 Tweeter:

 • Silk dome provides detail and clarity of high frequencies
 • Coaxially mounted to pole piece of woofer cone
 • Optimized placement and trimmed flaring to reduce phase issue interaction with woofer
 • Strong neodymium magnet
 • Trimmed flared throat to minimize phase issues causing suck-out with woofer
 • High pass filter required (not included)

Important: Conținutul acestei descrieri de produs a fost tradus automat și poate conține erori atât de vocabular, cât și de sintaxă și gramatică.

Specificatii Difuzor Dayton Audio CX120-8

Specificatii Woofer SeriesCoaxial
Woofer TypeCoaxial
Nominal Diameter4
Power Handling (RMS)40 watts
Power Handling (max)80 watts
Continuous Program Power
Impedance8 ohms
Sensitivity88.5 dB 2.83V/1m
Frequency Response90 to 20,000 Hz
Voice Coil Diameter1
Magnet Weight
DC Resistance (Re)6.22 ohms
Voice Coil Inductance (Le)0.63 mH
Resonant Frequency (Fs)87.5 Hz
Mechanical Q (Qms)2.89
Electromagnetic Q (Qes)0.57
Total Q (Qts)0.48
Diaphragm Mass Inc. Airload (Mms)4.82g
Moving Mass Of Diaphragm (Mmd)
Mechanical Compliance of Suspension (Cms)0.765 mm/N
Surface Area of Cone (Sd)52.51 cm²
Volume of Displacement (Vd)
BL Product (BL)5.08 Tm
Compliance Equivalent Volume (Vas)3.0 liters
Maximum Linear Excursion (Xmax)3.0 mm
Driver's Mechanical Losses (Rms)
Cone / Diaphragm MaterialPolypropylene
Surround MaterialRubber
Voice Coil Wire MaterialCCA
Voice Coil FormerAluminum
Dual Voice Coil
Basket / Frame MaterialCast Aluminum
Magnet MaterialFerrite
Shielded
Overall Outside Diameter4.75
Overall Depth3.875
Baffle Cutout Diameter4.313
Bolt Circle Diameter
# Mounting Holes4
Mounting Hole Diameter
Sealed Volume0.046 ft.³
Sealed F3156 Hz
Vented Volume0.147 ft.³
Vented F380 Hz
Tip Echipament Coaxial
Diametru 4.0 inch / 10.0 cm
Impedanta 8 ohmi
Pentru Boxe:

- Pentru performante optime este necesara pozitionarea boxelor la o distanta de minim 30-40cm de peretele din spate pentru boxele cu bass-reflex in spate, pentru cele cu bass-reflex in fata, recomandam pozitionarea la o distanta de 10-20cm fata de peretele din spate.

- Boxele vor ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa minim 50 de ore (ideal 100 ore) de functionare la volum mediu. In aceasta perioada de timp, de “rodaj a boxelor”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, bass-ul nu va fi inca controlat, inaltele rigide iar vocile usor retinute, pe masura ce boxele vor functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate. Exista boxe care necesita un „rodaj” mai amplu de minim 300 de ore mai ales in cazul celor care au difuzoare de kevlar, carbon sau alte materiale de acest tip. Boxele care se „rodeaza” cel mai repede sunt cele care au difuzoare de celuloza.

Pentru Amplificatoare, DAC-uri, Preamplificatoare, Receiver Stereo & Home Cinema, Surse digitale audio-video:

- Pentru performante optime este necesar „rodarea” echipamentului, In functie de complexitatea componentelor din aparatul dumneavoastra acesta poate dura intre 30-200 ore.

- Rodajul se face la volum minim, fiind astfel suficient faptul ca acesta este alimentat corect conform manualului de utilizare la 220-230 Volti si trece semnal audio sau video dupa caz prin el.

- Echipamentul supus „rodajului” va ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa perioada mai sus mentionata. In aceasta perioada de timp, de “rodaj”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, bass-ul nu va fi inca controlat, inaltele rigide iar vocile usor retinute, pe masura ce echipamentul va functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate.

Pentru cabluri:

- Pentru performante optime este necesara „rodarea” cablurilor, In functie de complexitatea conductorului folosit, cat si geometriei acestuia, „rodajul” poate dura intre 30-100 ore.

- Rodajul se face la volum minim, fiind astfel suficient faptul ca va trece semnal audio sau video dupa caz prin el.

- Cablul supus „rodajului” va ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa perioada mai sus mentionata. In aceasta perioada de timp, de “rodaj”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, pe masura ce cablul va functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate.

Pentru detalii privind aceste aspecte de rodaj si nu numai, va rugam sa ne consultati!

Dayton Audio - Excelenta pe bani putini

Exista multe marci care reusesc sa propuna pietei produse de buna calitate la preturi foarte accesibile, dar raportul calitate/pret la care ajung inginerii de la Dayton Audio depaseste imaginabilul. Cu peste 20 de ani de experienta in domeniu, Dayton Audio a devenit unul dintre varfurile de lance cu care Hi-Fi-ul ieftin iese la atac in eterna disputa cu mai marii industriei.

Principiul de la care nu se face niciun fel de rabat este acela de a respecta cele trei elemente considerate esentiale: inovatie, valoare, calitate. Misiunea propusa este aceea de a calibra la milimetru raportul dintre tehnologie si arta, pentru obtinerea unor rezultate sonore imbatabile chiar si pentru clase de pret mult superioare.

Cu o gama larga de componente audio in portofoliu (boxe, amplificatoare, sisteme multicanal, subwoofere, sisteme de prindere etc), compania din Springboro, Ohio, este considerata una dintre cele mai bune pe segmentul de boxe, multe dintre seriile purtand marca Dayton Audio primind notele maxime atat din partea jurnalistilor, cat si a utilizatorilor. Dupa cum spune chiar sloganul companiei - awesomely affordable - excelenta pe bani putini. 

Nu sunt recenzii pentru Difuzor Dayton Audio CX120-8. Fii primul care scrie una!


Spune-ti parerea

Trebuie sa fii autentificat pentru a comenta!

Produse similare