Boxe Dali Mentor Vokal Walnut

  • Boxe Dali Mentor Vokal Walnut
  • Boxe Dali Mentor Vokal Walnut
  • Boxe Dali Mentor Vokal Walnut
  • Boxe Dali Mentor Vokal Walnut
  • Boxe Dali Mentor Vokal Walnut
  • Boxe Dali Mentor Vokal Walnut
Echipa AVmall incearca sa mentina acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Cu toate acestea, in anumite cazuri, pot aparea mici inadvertente pentru a caror semnalare va suntem recunoscatori. Ne poti contacta oricand pentru a clarifica eventuale nelamuriri. Nu uita sa mentionezi in corespondenta ta numele exact al produsul. Fotografia produsului Boxe Dali Mentor Vokal Walnut are caracter informativ si poate sa difere de produsul real sau sa contina accesorii neincluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice pot contine erori de operare si pot fi schimbate fara instiintare prealabila de catre producator, neconstituind obligativitate contractuala.
6449,00 RON / Bucata
Disponibilitate: In stoc furnizor
* Verificati disponibilitatea inainte de a comanda!

Ai gasit mai ieftin? Suna pentru cea mai buna oferta!

Oferta personalizata si reducere pentru 2 sau mai multe produse. Suna acum si afla!

Cantitate:
+
De la: 1074.83 lei / luna
Livrarea este gratuita in Bucuresti si provincie (daca comanda depaseste 299 ron), timpul de livrare este de 24-48 de ore, in cazul in care s-a facut confirmarea livrarii de catre AVmall.

Mentor Vokal este o boxă centru, destinată sistemelor home-cinema. Este dotat cu un Modul Tweeter Hibrid, la fel ca toate boxele din gama Mentor și cu două difuzoare de medii/bași de 6.5.

Boxa centru trebuie amplasată undeva sub sau deasupra televizorului sau a ecranului de proiecţie. Mulţi producători preferă să sacrifice performanţele acustice pentru a obţine incinte cu gabarit redus și, implicit, mai ușor de amplasat. Nu este cazul cu Mentor Vokal, o boxă centru făcută fără nici un compromis. Dali consideră că boxa centru este vitală pentru un home-cinema reușit și a făcut totul pentru ca Mentor Vokal să poată reda perfect banda de frecvenţe a vocilor, cu detaliu și naturaleţe. Difuzoarele de medii/bași folosite sunt identice cu cele utilizate de Mentor 6 (a doua boxă din gamă) și sunt amplasate fiecare în camere izolate, prevăzute fiecare cu câte un port bas-reflex orientat către faţă. Din acest motiv, Mentor Vokal poate fi lipită de peretele din spate sau chiar montată direct pe acesta.

Mentor Vokal a fost concepută astfel încât să se potrivească perfect din punct de vedere timbral și tonal cu restul boxelor din gama Mentor și poate face o echipă redutabilă cu Mentor 6 sau 8 pe post de boxe faţă.


Modul Tweeter Hibrid - Pentru redarea frecvenţelor înalte, boxele din gama Mentor sunt dotate cu un modul hibrid alcătuit din două difuzoare complementare. Modulul este hibrid fiindcă un difuzor este de construcţie clasică, cu calotă moale de 28 mm iar celălalt este de tip 'ribbon'. Difuzorul cu calotă și cel 'ribbon' se completează reciproc în banda de frecvenţe reprodusă. Modulul este montat în panoul frontal pe un element din aluminiu care ajută la controlul vibraţiilor.

Difuzoare Low-Loss - 'wooferele' proprii Dali (difuzoare de medii/bas) sunt proiectate respectând această filozofie ('low-loss') care presupune utilizarea unor materiale și tehnologii astfel încât difuzoarele obţinute să fie rapide și sensibile și să fie o sarcină ușoară pentru amplificatoare. Pentru a fi rapide este foarte important ca membranele să fie ușoare și rigide, iar aspectul specific al difuzoarelor Dali este dat de construcţia unică a membranelor (un amestec de hârtie ranforsată cu fibre din lemn). Dali utilizează suspensii speciale, bobine extrem de ușoare și magneţi puternici în construcţia difuzoarelor pentru a obţine boxe cu impedanţe cât mai liniare și cu valori care să nu solicite amplificatoarele. Per ansamblu, sunetul obţinut este clar, controlat, puternic și dinamic.

Bornele folosite de boxele din gama Mentor sunt robuste și ergonomice și sunt special proiectate de Dali (la fel ca și șuruburile folosite pentru prinderea difuzoarelor). Sunt aurite și în ele se pot fixa cabluri echipate cu banane, papuci sau chiar cabluri simple. Permit și o conexiune biwiring la amplificator.

Incintele au o geometrie și o construcţie specială și sunt fabricate din MDF. Totul este făcut pentru a reduce vibraţiile și rezonanţele, începând cu forma incintei (curburile feţelor), continuând cu ranforsările interne și terminând cu adezivii speciali folosiţi pentru fixarea panoului frontal.

Finisajul este excelent, tipic gamei Mentor, lac mat și furnir din lemn natural.

Crossoverul este un montaj electronic care livrează difuzoarelor semnal electric în banda de frecvenţe în care lucrează. Este esenţial ca crossoverul să fie cât mai transparent din punct de vedere acustic. Dali montează crossoverul direct pe terminalele pentru cablul de boxe pentru a obţine un traseu de semnal cât mai scurt. Componentele electronice sunt conectate direct între ele, fără a utiliza cablaje imprimate.

Pretul mentionat este pentru 1 bucata

Specificatii Boxe Dali Mentor Vokal Walnut

Specificatii Alte caracteristici: Bass reflex tuning frequency [Hz]: 39,0Connection input(s): Bi-wire
Descriere: Bass reflex
Difuzoare: Hybrid tweeter module, Super high frequency driver: 1 x 17 x 45 mm RibbonHybrid tweeter module, High frequency driver: 1 x 28 mm Soft textile domeLow frequency driver: 2 x 6½ Wood fibre cone
Dimensiuni: 210 X 895 X 295
Frecventa crossover: 2.500 / 12.000
Greutate: 17,6 kg
Impedanta nominala (EN 600065): 6 ohmi
Putere RMS: Recommended amplifier power [W]: 40 - 200
Raspuns in frecventa: (+/- 3dB) [Hz]: 39 - 34.000
Sensibilitate (2,83V/1 m): (2,83 V/1 m) [dB]: 90,5
Pentru Boxe:

- Pentru performante optime este necesara pozitionarea boxelor la o distanta de minim 30-40cm de peretele din spate pentru boxele cu bass-reflex in spate, pentru cele cu bass-reflex in fata, recomandam pozitionarea la o distanta de 10-20cm fata de peretele din spate.

- Boxele vor ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa minim 50 de ore (ideal 100 ore) de functionare la volum mediu. In aceasta perioada de timp, de “rodaj a boxelor”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, bass-ul nu va fi inca controlat, inaltele rigide iar vocile usor retinute, pe masura ce boxele vor functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate. Exista boxe care necesita un „rodaj” mai amplu de minim 300 de ore mai ales in cazul celor care au difuzoare de kevlar, carbon sau alte materiale de acest tip. Boxele care se „rodeaza” cel mai repede sunt cele care au difuzoare de celuloza.

Pentru Amplificatoare, DAC-uri, Preamplificatoare, Receiver Stereo & Home Cinema, Surse digitale audio-video:

- Pentru performante optime este necesar „rodarea” echipamentului, In functie de complexitatea componentelor din aparatul dumneavoastra acesta poate dura intre 30-200 ore.

- Rodajul se face la volum minim, fiind astfel suficient faptul ca acesta este alimentat corect conform manualului de utilizare la 220-230 Volti si trece semnal audio sau video dupa caz prin el.

- Echipamentul supus „rodajului” va ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa perioada mai sus mentionata. In aceasta perioada de timp, de “rodaj”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, bass-ul nu va fi inca controlat, inaltele rigide iar vocile usor retinute, pe masura ce echipamentul va functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate.

Pentru cabluri:

- Pentru performante optime este necesara „rodarea” cablurilor, In functie de complexitatea conductorului folosit, cat si geometriei acestuia, „rodajul” poate dura intre 30-100 ore.

- Rodajul se face la volum minim, fiind astfel suficient faptul ca va trece semnal audio sau video dupa caz prin el.

- Cablul supus „rodajului” va ajunge sa functioneze in parametrii recomandati de producator, dupa perioada mai sus mentionata. In aceasta perioada de timp, de “rodaj”, sunetul va fi la inceput ceva mai artificial, pe masura ce cablul va functiona, veti remarca cum bas-ul devine mai controlat, mai prezent si mai voluminos, vocile si sunetele medii devin naturale si mai echilibrate, iar inaltele devin rafinate si detaliate.

Pentru detalii privind aceste aspecte de rodaj si nu numai, va rugam sa ne consultati!

Nu sunt recenzii pentru Boxe Dali Mentor Vokal Walnut. Fii primul care scrie una!


Spune-ti parerea

Trebuie sa fii autentificat pentru a comenta!

Produse similare