Politica de Returnare

1. RETURNAREA PRODUSELOR - ACHIZITII PERSOANE FIZICE:

Conform O.U.G. Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative , Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 , in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Returnarea se va face in termen de 14 zile de la solicitarea de retragere / renuntare / returnare.
Art. 14, Alin. 3 din aceasi lege mai sus mentionata spune astfel :
Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.
AV Sound Company S.R.L. (AVmall.ro) recomanda, pentru o desfasurare cat mai buna a procedurii de retur, pastrarea completa a ambalajului si accesoriilor cu care este insotit produsul. Returnarea unui produs fara ambalaj sau fara alte accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor mai sus mentionate.
AV Sound Company S.R.L. (AVmall.ro) va returna contravaloarea comenzii, inclusiv costurile de transport facturate, in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat, insa nu mai tarziu de 14 zile din momentul solicitarii de retragere / renuntare / returnare.
Conform Art. 11 din O.U.G. 34/2014, Inainte de expirarea perioada de retragere, consumatorul informeaza profesionistul cu privire decizia sa de retragere din contract folosind una din variantele mai jos prezentate :

a) Formular de retragere : click AICI (logare obligatorie) sau cerere pe adresa de email info@avmall.ro si veti primi Cererea Retur Produs in format PDF in maxim 24 ore

b) orice alta declaratie neechivoca în care va exprimati decizia de retragere din contract, transmisa pe un suport durabil.2. RETURNAREA PRODUSELOR - ACHIZITII PERSOANE JURIDICE:

Solicitarea de retur in cazul persoanelor juridice se va face pe mail, la adresa info@avmall.ro
Persoanele juridice au conditii speciale de retur, conform celor de mai jos:

- perioada de 3 zile de la data intrarii in posesie a produsului / produselor
- minim 3 comenzi finalizate (si nereturnate) in prealabil celei pentru care se doreste returnate cu o valoare de minim. 10.000 de lei
- completarea formularului de retur in care se va mentiona motivul returnarii si contul IBAN (obligatoriu)
- produsul returnat sa fie sigilat sau nefolosit* (*in cazul produselor fara sigiliu specific − de asemenea in astfel de cazuri si aplica si conditile de la PUNCTUL 3 din politica de retur)
- produsele acceptate ca retur, se vor returna in termen de maxim 3 zile (calendaristice) de la confirmarea de retur
In cazul in care nu se respecta conditile mai sus mentionate, singura metoda prin care se poate accepta returnarea este cu o penalizare situata intre 10% si 30%. Decizia de acceptare se va transmite intr-un termen de maxim 72 de ore de la cererea de retur.

Returnarea baniilor se va face doar prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de plata initiala.


3. Produse excluse, fara drept de returnare:

a) produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar
b) produse susceptibile de a se deteriora sau a expira rapid
c) produse consumabile desigilate aferente oricarei categorii de produse din oferta
d) produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator - anumite produse din categoria INGRIJIRE PERSONALA, MAMA SI COPILUL sau SPORT SI FITNESS care se folosesc pentru igiena / ingrijire corporala sau pentru alimentatie.
e) produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente
f) inregistrari audio, video, sau programe informatice sigilate desigilate
g) furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material

Aceste exceptii se aplica conform Art. 16 din O.U.G. 34/2014.


4. Returnarea produselor defecte de noi (DOA - Dead on Arrival)

Produsele defecte de noi (DOA - Dead on Arrival) declarate in termen de 2 zile de la receptionare se pot returna pe cheltuiala AVmall.ro, in cazul in care clientul nu se poate deplasa la sediul firmei. Acestea se pot inlocui in limita stocului disponibil sau se pot preda in regim normal de garantie. Retragerea din contract se poate face si ulterior predarii produsului in regim normal de garantie, in conditile legale in cazul persoanelor fizice sau contractuale in cazul persoanelor juridice.
Produsele susceptibile de nerespectarea conditiilor de garantie vor fi preluate in regim normal de garantie pentru redirectionarea catre un service autorizat in vederea diagnosticarii. In cazul in care se constata un defect de fabricatie, se va proceda la finalizarea procedurii de retur. In cazul in care se constata o nerespectare a conditiilor de garantie si automat o nerespectare a Art. 14, Alin. 3 din O.U.G. 34/2014, se va proceda la diminuarea valorii produsului pentru readucerea la starea acestuia din momentul livrarii.


5. Returnarea produselor in afara prevederilor legale

Cererile de retur ce depasec perioada de 14 zile (persoane fizice) sau 3 zile (persoane juridice) se vor trimite doar pe e-mail, la adresa info@avmall.ro Cererile vor fi analizate de catre Departamentul Retur iar termenul de raspuns este de 72 de ore. In cazul in care o cerere peste perioada de retur va fi acceptata, ea va contine automat o penalizare la valoarea produsului situata intre 5% si 30%. Cererile de retur a unor comenzi ce depasesc 60 de zile de la perioade de achizitie nu vor fi luate in considerare. Termenul de returnare al baniilor in aceste cazuri este de 30 de zile.


5. DATE RETURNARE:

Produsele vor fi returnate (pachet complet, așa cum au fost primite si dupa caz impreuna cu produsele cadou) conform celor de mai jos:

S.C AV Sound Company S.R.L (AVmall.ro) - Departament Service & Retur
Strada Intrarea Stefan Furtuna Nr 8, Sector 1, Bucuresti

Telefon : 0721.429.099, eMail : info @ avmall.ro

Program de lucru: L-V 14.00-18.00

Returnarea se poate face direct la sediul nostru (adresa de mai sus), prin curierat rapid (recomandat Cargus Curier sau Fan Courier, exclus Posta Romana).
Returnarile prin curierat rapid sau prin posta nu se vor face cu ramburs. Returnarea banilor se va face ulterior prin transfer bancar


De retinut:
In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA), suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate). Va rugam verificati integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primiti de la Fan Courier in prezenta curierului si cereti intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca coletele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.